Свържете се с нас:
0877 708070

Меню
Меню
Подгответе градината за пролетта

17.10.2019 15:07:30

Подгответе градината за пролетта

Пролетта е времето, когато да запретнете ръкави и да сложите градинарските ръкавици. Ние съставихме списък, който да ви помогне да поставите основите на една невероятна градина.

  1. Почистете с гребло или моторна метла

След като снегът се разтопи и почвата започне да изсъхва, можете да пристъпите към пролетното почистване. Най-напред, използвайте гребло или моторна метла, за да се справите с натрупаните листа, заради които тревата може да плесеняса или да се разложи. Листата и остатъците от органичен материал са отлична добавка към компоста.

 

  1. Отстранете плевелите

Отървете се от плевелите възможно най-бързо, още преди слънцето да им даде сили за растеж. Изрежете изсъхналите листа от култивираните части на градината.

 

  1. Аерирайте почвата

Аерирането на почвата улеснява притока на кислород до корените на растенията и така цветните лехи стават по-красиви. Ръчните инструменти вършат работа за по-малки лехи, но ако площта е голяма, препоръчваме да използвате моторен култиватор.

  1. Подрежете дръвчетата

За да останат здрави и плодовити, дръвчета имат нужда от подрязване. Трябва да го извършите през пролетта, но внимавайте да не е прекалено рано, за да не изсъхнат разрезите, ако температурата падне под нулата. Обърнете внимание, че костилковите дръвчета, като черешата, кайсията, сливата и прасковата не трябва да се подрязват през пролетта.

  1. Оформете живия плет

За предпочитане е живите плетове да се кастрят през зимата или в началото на пролетта. Иглолистните дръвчета е по-добре да се кастрят по времето на растежа, веднъж рано на пролет и още веднъж в средата на лятото.

  1. Окосете тревата

След края на зимата, тревата има нужда от време за възстановяване, така че първите няколко пъти не косете твърде ниско. Височина от 5 до 9 сантиметра ще ви осигури една здрава и прекрасна морава.

  1. Придайте завършен вид

Ако искате градината ви да изглежда наистина страхотно – не забравяйте да окосите граничните зони.

  1. Проверете машините

Уверете се, че градинарското ви оборудване е готово за новия сезон. Заредете изтощените батерии и заточете захабените инструменти.

  1. Направете къщички за птици

Ако искате да поканите птичките в своя двор, сега е моментът.

  1. Забавлявайте се

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Градина

Градина

Подгответе градината за пролетта

Подгответе градината за пролетта

Пролетта е времето, когато да запретнете ръкави и да сложите градинарските ръкавици. Ние съставихме списък, който да ви помогне да поставите основите на ед Пролетта е времето, когато да запретнете ръкави и да сложите градинарските ръкавици. Ние съставихме списък, който да ви помогне да поставите основите на ед 2019-10-17T15:07:36+03:00 Подгответе градината за пролетта

<p>Пролетта е времето, когато да запретнете ръкави и да сложите градинарските ръкавици. Ние съставихме списък, който да ви помогне да поставите основите на една невероятна градина.</p> <ol> <li><strong> Почистете с гребло или моторна метла</strong></li> </ol> <p>След като снегът се разтопи и почвата започне да изсъхва, можете да пристъпите към пролетното почистване. Най-напред, използвайте гребло или моторна метла, за да се справите с натрупаните листа, заради които тревата може да плесеняса или да се разложи. Листата и остатъците от органичен материал са отлична добавка към компоста.</p> <p>&nbsp;</p> <ol start="2"> <li><strong> Отстранете плевелите</strong></li> </ol> <p>Отървете се от плевелите възможно най-бързо, още преди слънцето да им даде сили за растеж. Изрежете изсъхналите листа от култивираните части на градината.</p> <p>&nbsp;</p> <ol start="3"> <li><strong> Аерирайте почвата</strong></li> </ol> <p>Аерирането на почвата улеснява притока на кислород до корените на растенията и така цветните лехи стават по-красиви. Ръчните инструменти вършат работа за по-малки лехи, но ако площта е голяма, препоръчваме да използвате моторен култиватор.</p> <ol start="4"> <li><strong> Подрежете дръвчетата</strong></li> </ol> <p>За да останат здрави и плодовити, дръвчета имат нужда от подрязване. Трябва да го извършите през пролетта, но внимавайте да не е прекалено рано, за да не изсъхнат разрезите, ако температурата падне под нулата. Обърнете внимание, че костилковите дръвчета, като черешата, кайсията, сливата и прасковата не трябва да се подрязват през пролетта.</p> <ol start="5"> <li><strong> Оформете живия плет</strong></li> </ol> <p>За предпочитане е живите плетове да се кастрят през зимата или в началото на пролетта. Иглолистните дръвчета е по-добре да се кастрят по времето на растежа, веднъж рано на пролет и още веднъж в средата на лятото.</p> <ol start="6"> <li><strong> Окосете тревата</strong></li> </ol> <p>След края на зимата, тревата има нужда от време за възстановяване, така че първите няколко пъти не косете твърде ниско. Височина от 5 до 9 сантиметра ще ви осигури една здрава и прекрасна морава.</p> <ol start="7"> <li><strong> Придайте завършен вид</strong></li> </ol> <p>Ако искате градината ви да изглежда наистина страхотно &ndash; не забравяйте да окосите граничните зони.</p> <ol start="8"> <li><strong> Проверете машините</strong></li> </ol> <p>Уверете се, че градинарското ви оборудване е готово за новия сезон. Заредете изтощените батерии и заточете захабените инструменти.</p> <ol start="9"> <li><strong> Направете къщички за птици</strong></li> </ol> <p>Ако искате да поканите птичките в своя двор, сега е моментът.</p> <ol start="10"> <li><strong> Забавлявайте се</strong></li> </ol>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки